VERANTWOORD SPORTEN BIJ IL CUORE MOERGESTEL


Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om veilig en verantwoord bij il Cuore te kunnen sporten.

Protocol verantwoord sporten

Veel gestelde vragen

Ja. Het RIVM heeft strenge richtlijnen opgesteld waardoor binnen sporten weer veilig en verantwoord is. il Cuore ziet er op toe dat deze richtlijnen nageleefd worden binnen de club.

Het RIVM zegt hier het volgende over. ‘De kans dat u besmet raakt doordat u een sporttoestel en sportattributen aanraakt, is heel klein, maar niet uitgesloten. Wel neemt het aantal virusdeeltjes heel snel af buiten het lichaam. Desinfecteer sportmaterialen en was regelmatig uw handen wassen. Een oppervlak dat mogelijk besmet is, kun je eenvoudig reinigen met een gewoon schoonmaakmiddel. ‘

Het virus wordt niet via zweet doorgegeven. Door hoesten en niezen komt het virus uit neus, keel of longen naar buiten. 

Bij il Cuore is de luchtbehandeling geplaatst volgens het nieuwe bouwbesluit. Dit wil zeggen dat we 4000 m3 frisse buitenlucht kunnen verversen per uur. Geadviseerd wordt om per 40 m3 verse lucht, per uur, één persoon binnen te laten sporten. Dit wil zeggen dat er tegelijkertijd, volgens advies en op 1,5 meter afstand, 100 personen mogen sporten bij il Cuore.

Zolang er 1,5 meter afstand kan worden gehouden en sporten plaatsvind op reservering is er een maximum van 30 personen per ruimte voor sporten in een binnen locatie. Door middel van het reserveren per zone in de sportschool houden we het maximaal aantal personen per tijdslot constant onder controle zodat het nooit te druk zal zijn.

Ja. Ook voor groepslessen geldt een maximum van 30 personen per ruimte mits 1,5 meter afstand kan worden gewaarborgd. Om deze reden hebben wij, bij il Cuore, het aantal reserveringen per les naar beneden aangepast. Zo mogen er momenteel maximaal 20 mensen in de groepsleszaal, 22 in de spinningzaal en 14 in de yoga zaal. Hierdoor kun jij met een gerust gevoel komen sporten.

Een reservering plaats je via de il Cuore app of het online portaal. Heb je hier vragen over? Geen probleem, we zijn er om je te helpen. Bel naar 013-5133451 en we lossen het direct samen op.

Nee, het dragen van een mondkapje is niet verplicht. Het is nog onduidelijk of dit in de toekomst gaat veranderen. Mocht het aangepast worden dan is het mondkapje verplicht voor en na het sporten, niet tijdens. Echter, zp lang hier geen duidelijkheid over is stellen wij dit niet verplicht. Mocht je jezelf prettiger voelen bij het dragen van een mondkapje dan respecteren wij dit uiteraard.

Ja. Er zijn wat kleine wijzigingen doorgevoerd in het groepslesrooster. Het actuele rooster vind je hier of in de app.

Ja. Er mag gewoon getennist worden, zowel dubbel- als enkelspel is toegestaan. Het kabinet heeft samen met de KNLTB besloten dat wordt vastgehouden aan teamsporten in groepen van vier personen. Recreatief dubbelen is dus toegestaan. Competities worden wel stilgelegd vanwege de reisbewegingen die dit met zich meebrengt. Wel wordt er extra gewezen op het vermijden van fysiek contact het bewaren van afstand, ook als je hierdoor een bal moet laten gaan.

Nee. De kleedkamers en douches zijn buiten gebruik tot nader bericht.

Heb je toch nog een andere vraag over het sporten bij il Cuore? Stel hem gerust via [email protected] of bel naar 013-5133451.

GRATIS PROEFWEEK

Kennismaken met il Cuore? Claim dan nu jouw Gratis Proefweek. (LET OP: alléén online aan te vragen) en ervaar zelf of il Cuore ook bij jou past!

BIJNA KLAAR 50%

Ja, ik wil een Gratis Proefweek